Net zoals wijn heeft koffie een rijke geschiedenis, tal van variëteiten en eigen finesses. Het is ook een belangrijke economische factor voor de productielanden en de horecasector. Koffie verdient dus bijzondere aandacht en waardering. Daarom heeft Rombouts een opleidingsteam opgericht.

 

Opleiding in de HORECA

Warme en koude cocktails maken, ‘Pure Origins’ koffiekaart samenstellen voor gastronomische restaurants, smaken combineren, Fairtrade koffie enz. Tal van ideeën waarmee de horeca-uitbaters hun aanbod kunnen vernieuwen en waaraan Rombouts dag na dag actief werkt.


 

 

BELGIAN JUNIOR COFFEE AMBASSADOR

Elk jaar organiseert Koffie Rombouts de wedstrijd Belgian Junior Coffee Ambassador. Met deze wedstrijd testen we de behendigheid aan het espressotoestel bij leerlingen van de verschillende Belgische hotelscholen.


Meer informatie over BJCA

 

FABRIEKSBEZOEKEN EN BIJEENKOMSTEN

Rombouts geeft graag zijn passie door en organiseert daarom regelmatig fabrieksbezoeken voor verenigingen, studenten aan handels- en ingenieursopleidingen enz.


Wedstrijden voor professionals

Elke jaar, organiseert Rombouts verschillende wedstrijden voor professionals. En dit met de wedstrijd voor barista’s en de grote concours van horecazaken met het Quality Label.