Van laag naar hoog sorteren

1-10 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rombouts wil graag de partner van uw ideeën zijn door u informatiedragers ter beschikking te stellen die duidelijk maken dat koffie veel aandacht krijgt in uw zaak.

Koffiekaart

Rombouts personaliseert uw koffiekaart naargelang de stijl van uw zaak. Wij bieden ook ondersteuning om een koffiekaart samen te stellen die aansluit bij uw concept en menu.

Lichtreclames

Onze lichtreclames voor binnen- en buitengebruik maken iedereen duidelijk dat u Rombouts koffie schenkt.

Sandwichborden

Met dit bord kunt u als horeca-uitbater het menu van de dag of uw specialiteiten aankondigen en toont u tegelijkertijd dat u Rombouts koffie schenkt.

"Quality Label” materiaal

Voor de houders van het Quality Label is een reeks reclamedragers ontworpen om de klanten te tonen dat deze horecazaak zijn koffie zet volgens de criteria van het Quality Label.

Om zowel flexibiliteit als continuiteit te kunnen garanderen beschikt Rombouts over een eigen, goed opgeleid serviceteam waarop horeca- en bedrijfsklanten steeds kunnen rekenen. Op die manier kan onze technische dienst onmiddelijk reageren bij een probleem en dat dan ook deskundig aanpakken.

Herstelling


Een medewerker van de technische dienst staat steeds tot uw dienst om uw koffiemachine op de kortst mogelijke tijd te herstellen.


Onderhoud


Verder staat de technische dienst in voor het onderhoud van uw koffiemachine zodat de kwaliteit van de koffie in de tas optimaal gegarandeerd wordt.


Flexibiliteit


De technische dienst van Rombouts kan onmiddellijk reageren bij een probleem en dat dan ook deskundig aanpakken. Flexibiliteit en continuïteit worden hierbij hoog in het vaandel gedragen.


Continuïteit


Het Call Center van de technische dienst van Rombouts staat steeds ter uwer beschikking in geval van problemen of defecten.
Bereikbaar op het nummer 02/7098458, tussen 8h30 en 17h.

Op die manier kunnen we bij Rombouts uw continuïteit verzekeren.

Van laag naar hoog sorteren

1-10 of 18

Pagina:
  1. 1
  2. 2